Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bra rutet om fotoförbudet

/

Men borde inte kriterierna för kränkande fotografering gått att komma runt utan förbud vid fotografering av luciatåg?

Annons

Till fembarnsmamman om fotoförbud vid lucia på Allehanda.se den 12/12! Bra rutet!

Jag blir överlycklig att det fortfarande finns människor som har civilkurage att våga säga sin mening och att stå för den. Tyvärr är det inte många. Ordet fritt är ett utmärkt forum att framföra sina åsikter och Du har dessutom rätt att vara anonym, vilket upprör många. Men om Du senare går vidare i processen och gör en offentlig anmälan då är Du helt plötsligt uthängd med både namn och personnummer!

Då inträder offentlighetsprincipen! Vilket får som konsekvens att även i vårt demokratiska samhälle så befrämjas uppenbarligen tystnad, liknöjdhet och hemma-hos-köksdiskussioner. Var tog det fria ordet vägen och därmed också det fria samhället?

Jag stöder Din reaktion på fotoförbud till fullo och önskar Dig lycka till. Jag hoppas också att vi inte krymper in i ett system där dumheten får råda.

Nu har tydligen en lag stiftats nämligen i juli 2013 om kränkande fotografering av privatpersoner vilket innebär att det är förbjudet att i hemlighet och utan tillstånd fotografera eller filma en person i sin privata miljö som till exempel i hemmet, toaletter, omklädningsrum eller liknande. Men borde inte dessa kriterier gått att lösa utan förbud vid fotografering av luciatåg?

Gunilla Elmström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons