Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bort med FAS 3-jobben

Det enda alternativ som finns är att bojkotta företag som inte har kollektivavtal och bara vill tjäna pengar på FAS 3-arbetare.

Annons

Hur ska vi kunna jobba med värdighet när det finns arbetsgivare som inte vill teckna kollektivavtal?

Fas 3-jobben är ett skrämmande exempel där tyvärr allt för många företag hellre stoppar pengarna i fickan istället för att skapa bra arbetsvillkor.

Det senaste i raden är företaget Jobbfabriken som gjorde en vinst på nio miljoner kronor under 2012. De vill inte teckna kollektivavtal med facket så att man får rätt lön som man kan leva på!

De är en av många arbetsgivare som inte vill eller kan tänka sig att teckna avtal. Det är beklämmande att man inte skall kunna jobba på en arbetsplats och få schysta avtal som man kan leva på. Fas 3 har skapat många företag som helt lever på folk från sysselsättningsfasen!

Men arbetsgivarna tycker sig inte har råd att betala schysta löner och bra löneförmåner som det finns i kollektivavtalet. Man vill nog tjäna mera pengar och stoppa dessa i sin egen börs!

Det enda alternativ som finns är att bojkotta företag som inte har kollektivavtal och bara vill tjäna pengar på FAS 3-arbetare, så att de anställda får bra villkor och löner.

Sedan går vi och röstar bort Reinfeldt och hans anhang nästa år och får bort dessa arbetarfientliga partier, som Alliansen faktiskt är, från makten. Inga mera Fas 3-jobb.

Christer Nylander

facklig/politisk ledare Svenska Elektriker Förbundet VK15

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons