Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borde tänka utanför boxen

I fallet med Modo Hockey så behandlades inte frågan heller som för en idrottsförening. Med denna avvikelse så hade du alla möjligheter att även behandla mitt ärende avvikande.

Annons

Svar till Jan-Olov Häggström på Allehanda.se den 15/10. Precis som du säger så behandlas invånarna helt olika i förhållande till exempelvis idrottsföreningar. I detta fall med Modo Hockey så behandlades inte frågan som en idrottsförening heller. Vad jag kan förstå (rätta mig om jag har fel) så är Kultur och fritid beredande instans när det gäller idrott och konst för den delen, i kommunen.

Men i detta specifika fall gällde inte den arbetsordningen utan kommunstyrelsen valde att bereda frågan själv. I och med denna avvikelse så hade du alla möjligheter att även behandla mitt ärende avvikande, och lämna mitt problem till ett extra insatt KS-möte. Ett möte som arvoderas från skattemedel.

Jag har i dagarna sänt in ett medborgarförslag som jag även sänt till dig J-O H. Känn dig fri att skicka detta direkt till KS eller göra det till din egen motion, jag ser hellre till medborgarnas bästa än mitt ego. Du påstår även att andra partier kan lämna en motion. Detta är föga troligt då du vet lika väl som jag att i Örnsköldsvik bedrivs inte oppositionspolitik i någon nämnvärd omfattning.

Kan däremot anse det lite knepigt då du som heltidsarvoderad politiker verkar se själva problemet, men lägger ansvaret på mig som student att hitta en lösning.

Att man vidare i en kommun som du själv påstår har en generös välfärd, kan utan att en skämmas påstå att den svage individen som kanske sitter med panikångest eller skam. Att kräva att denna person ska sköta överklagan själv är skrämmande. Det kan inte betyda annat än att du inte mött människor som verkligen har det svårt i utsatta situationer. Borde inte en kommun med en generös välfärd se till att tjänstemännen på socialförvaltningen jobbar utanför boxen och tillkallar hjälp när det sunda förnuftet talar emot regelverket?

Man borde kanske ha en person liknande en ombudsman. Som hjälper människan i den utsatta situationen. En människa med kunskap om att tänka utanför boxen och att använda sig av det sunda förnuftet som borde råda i en kommun med generös välfärd.

P.O Byström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons