Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnaambulansen på väg till Ö-vik?

Annons

Sedan början av 90-talet, när Örnsköldsviks ambulansstation miste sin 3:e ambulans på grund av olönsamhet och för få transporter har man envetet kämpat för att få den åter. Till en början försökte man tillföra sig transporter inom Hemlingambulansens upptagningsområde i syfte att verifiera för långt antal transporter för Hemlingambulansen.
Indirekt erkänner man ju detta genom att skriva i sin inlaga till förvaltningschefen landstingsservice Sture Lindgren. Antalet transporter från Björnaområdet brukar ligga på runt 250 per år. Men av dessa har Hemlingambulansen svarat för ungefär hälften.
Hur kan ambulansen i Hemling ha varit upptagen 50 procent av transporterna, om den utför så få transporter som 2-3/vecka?
Dessutom har det inträffat ett akut behov av en ambulans i Örnsköldsvik, förutsatt att de två som är placerade där är på uppdrag. Tidigare fanns näst intill inget sådant behov. Nu måste man åka ned och passa varje gång och bilen får tom. Vare sig Docksta, Bredbyn eller Ullånger, som befinner sig på närmare håll, nämns som resurser. Man ränner iväg hellre med en stadsambulans till Gideå än att utnyttja Björnas, fast sträckan blir densamma. Framkörningssträckan blir till och med kortare från Björna. Det är till att utnyttja resurserna kostnadseffektivt.
Det är väl samma tid och väntan för en som bor i Björnaregionen, som för en i Ö-viksregionen. Om herr Larsson ramlar och bryter benet på Centralesplanaden i Ö-vik eller tant Anna på Centrumvägen i Björna, så skall tant Anna så snällt vänta för att herr Larsson garanteras så kort väntetid som möjligt.
Som ett led i att ro hem ambulansen till Ö-vik igen, skyller man på varierande orsaker.
Man måste ha kupévärmare på i ambulansen för att hålla den varm inför utryckning!
Man vill inte dela pausrum med eventuella patienter, som besöker distriktsköterskan 3 förmiddagar i veckan!
Äldreboendets lokaler på Björnaborg duger inte!
Man måste ju ha ändamålsenliga lokaler för sin övningsverksamhet, just de dagar man är i Björna. Trots att man kanske nästa dag är placerad i Ö-vik och kan öva där!
Man vill bedriva kompetensbevarande studier hedervärt, men också ihåligt. Kan man inte ta med sig litteraturen?
Övrig tid sitter vi bara däruppe och har ingenting att ta för oss. Märkligt, först vill man göra så mycket, men när man kommer till Björna, så vill man liksom ingenting.
Nu står hoppet från ambulanspersonalen till förvaltningschef landstingsservice Sture Lindgren att ambulansen placeras i Ö-vik. För man har ju så tråkigt i Björna. Man är ju i stort behov av mental och fysisk återhämtning.
Benny Eriksson (s) servicedelegationens ordförande, har ju tidigare visat vad han går för, i frågan om Hemlingsambulansens indragning blir nog som personalen önskar, att ambulansen placeras i Ö-vik.
Både landstingspolitikerna och servicedelegationen fick tunghäfta efter T Blombergs fadäs i Kärrsjö. Vilket tyder på att de är alla skyldiga till uppdiktade fakta i s-ledet.
En liten fråga bara till s-politikerna och servicedelegationen. Var var ambulansen klämdagarna (vardagar) mellan jul och nyår? Var man i behov av Björnaambulansen i stan till 100 procent. Kanske var personalen ledig?


SUNT FÖRNUFT (SF)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons