Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bjärtrå byavakt – en ovärderlig resurs!

För både polisen, medborgarna och företagen på orten är byavakten ovärderlig som komplement till polisens brottsförebyggande.

Annons

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. För både polisen, medborgarna och företagen på orten är byavakten ovärderlig som komplement till polisens brottsförebyggande. Det är just det som är drivkraften hos de flesta ideellt arbetande människor, de kvinnor och män som kör kvälls/nattpatrull i Bjärtrå.

Byavakt är en strukturerad metod som involverar människor i lokalsamhället för att upptäcka och befinna sig på platser som upplevs otrygga eller bedöms som osäkra. Det optimala ur samhällssynpunkt är ju att olika aktörer är till nytta för varandra, i synnerhet om syftet med verksamheterna ligger inom räckhåll.

En ökad närvaro och uppmärksamhet inför oönskade företeelser i samhället har i sig en förebyggande effekt och är ett stöd i polisens arbete.

I vissa områden har brottsligheten minskat. Förhållandet gör att byavaktsverksamheten har en oerhört viktig funktion att fylla, varför det finns starka skäl att förstärka verksamheten både ekonomiskt och praktiskt. Tack vare ert stöd kan byavaktens bil hållas rullande.

Tack till alla ni som patrullerar för vår trygghet! Hoppas att fler och fler inser vilket arbete ni lägger ner för att hålla oss trygga och att ni får det stöd ni behöver för att fortsätta er verksamhet.

Pensionär och medlem

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons