Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilister struntar i lagen

Annons

E Som gående i Örnsköldsvik (självklart även i andra städer) måste man verkligen anstränga sig för att inte bli påkörd av alla bilister när man ska över ett övergångsställe. Jag gruvar mig varje gång jag ska över en väg.
Det verkar helt enkelt inte vara många som vet att det infördes en ny lag i oktober 2000. Man måste som bilist stanna om det kommer en gående och ska över ett övergångsställe och visar det med sin blick och position.

Det är många
gånger som jag ansträngt mig och stirrat på bilisten i fråga för att jag vill över vägen. Bilisten har i sin tur haft blicken på något helt annat. Varför förstår jag inte. Som bilist har man ju i uppgift att ha uppsikt på och vid sidan av vägen, allt på samma gång. Ni som nu känner er träffade! Skärpning! Jag, och säkert många med mig, vill kunna promenera i stan utan att behöva anstränga oss speciellt när vi kommer till ett övergångsställe. I alla fall nu när det blivit lag på det.

Jag tror (är ganska säker på) att det främst är män och kvinnor över ungefär 30 år som är de största lagbrytarna i den här frågan, kanske just för att "vi andra" är medvetna om den nya lagen. Men det är konstigt om ni inte skulle känna till den. Ni kanske bara struntar i den helt enkelt.


SARA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons