Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besparingarna i Sollefteå

Annons
Besparingarna i Sollefteå

Måndagen den 27 maj kunde man i TÅ på första sidan läsa om att skolan i Sollefteå skall spara ytterligare 6 miljoner kronor innevarande år. Detta när man har mage att som ersättning för Skärvsta skola renovera en lokal för flera miljoner kronor.

Låt dessa barn åka skolskjuts till Valla- eller Nipanskolan och Öhns skola i Forsmo. En av de få nödvändiga saker vad gäller akuta investeringar vore ju i stället att bygga ny matsal för skoleleverna vid Långsele skola.

Hur motiveras att anställa fler chefer inom äldreomsorgen när man i första hand behöver mer personal direkt ute i vården? Och rör inte Helgumsgården! Där har jag lämnat ett förslag till Elisabet Lassen den 6 februari som innebär att man bygger om tvåorna till enkelrum med dusch samt med hall och förråd dit i första hand senildementa bör ha tillträde som hyresgäster. Där bör man också utöka till två personal nattetid.

Mina frågor, som jag lämnade till dig Elisabet, har du ännu inte besvarat.

Socialdemokraterna lade ner Sollefteå garnison och stan är döende. Affärer slår igen och vad tyder detta på? Satsa på nytt badhus och glasa in gågatan! Något positivt måste hända, där satsning på skola och äldreomsorg i nuvarande situation är ett måste. Kommuninnevånare, åk till Graningebyn och studera ett skolexempel på lösning! Där vistas barnen och de gamla tillsammans och har det bra.

Regeringen har fortfarande lurat kommunen, enär det fortfarande saknas minst 400 jobb.

Nils Erik Gidlund

Örbäck/Långsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons