Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beklagligt är bara förnamnet, Johan Nilsson – det här är besparing vården inte har råd med

/

Annons

Angående "Ortopedichefen i Västernorrland: "Beklagligt att behöva skicka patienter utanför länet", nyhetsartikel på allehanda.se 4 augusti.

Beklagligt! Ja, Johan Nilsson verksamhetschef för ortopedin i Västernorrland, beklagligt är ett milt uttryck för den situation som uppstått i länet. Katastrof skulle jag vilja säga.

Nu när ni stängt den akuta, tidigare väl fungerande verksamheten på Sollefteå sjukhus, visar det sig att resurserna i Sundsvall inte räcker till – bland annat på grund av personalbrist.

Patienter som måste skickas utomläns för operation respektive vård är ju en bra lösning? Vårdkvalitet för patienterna och ekonomiskt försvarbart kan ju också diskuteras i detta sammanhang.

Hur skulle du, Johan , vilja bli bemött som patient?

■■ För fler insändare, klicka här.

Med sunt bondförnuft och riskanalyser hade man kunnat räknat ut dessa konsekvenser på ett tidigt stadium och sluppit onödigt lidande för patienter.

Men nu har ni ju lyckats med att förstöra ett bra fungerande sjukhus, Sollefteå. Och nästa blir ju Örnsköldsviks sjukhus till hösten, som det ser ut nu.

Hur ska ni då lösa det? Läkare och övrig personal som lämnar dessa sjunkande skepp söker sig inte till Sundsvall, utan andra sjukhus såsom Umeå eller Östersund.

Såg också att ambulanstransporterna hade en kostnadsökning på cirka 1,5 till 2 miljoner kronor under de veckor som akuten i Sollefteå är stängd. För att aldrig öppnas igen?

Det mest beklagliga i detta är att tjänstemän som du, Johan Nilsson , har fått styra och ställa istället för att utöva det du är utbildad till, nämligen att operera och ta hand om patienter.

Den här besparingen har vården inte råd med.

Håkan Lindberg

Granvåg, Sollefteå

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons