Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behövs polis och jurister i dag?

Annons
Behövs polis och jurister i dag?

"Juridik har inget med etik och moral att göra", har jag hört våra jurister säga framför TV-kameror. Och poliser säger till hjälpsökande att "ord står mot ord" och "vi är inga domare".

Men förklara då för mig varför vi med skattemedel betalar en del av dessa juridikarbetare med så överdriven frikostighet ibland? Meningslös kostnad för skattebetalande folk är det ju då. Även om nu förövarna också betalar skatt, alltså.

Rätt eller fel, sanning eller lögn, misshandel eller att vara som folk, döda eller låta leva, ta allt åt sig själv eller att dela med sig (även av det allmännas medel), allmänt meningslöst trakasserande av vissa i sin omgivning - är allt detta helt betydelselöst för ett samhälle och dess enskilda medlemmar i dag?

Måste jag ta lagen i egna händer, om jag vill få leva i fred utan olika former av övergrepp? "Ord står mot ord" försvarar sig dagens så kallade rättvisa med, uttryck som får mig att se rött. Det finns nämligen alltid tecken på var sanningen ligger, om man nu vill se. Inte sant?

Justitia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons