Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Be om ursäkt – poliser som tar ut föräldraledigt på sommaren förtjänar inte kritik

/
  • Poliser som väljer att ta ut föräldraledighet under sommaren förtjänar inte kritik, anser insändarskribenten.

Annons

Angående

...ett polisbefäl som anonymt i ett uttalande i ÖA 10 augusti, "Systemet utnyttjas på ett överdrivet egoistiskt sätt", spyr galla mot polismän som använder sig av sin lagstadgande rätt som familjelagstiftningen medger.

Många har numera tröttnat på Rikspolisstyrelsens floskler om hur väl mycket fungerar inom den nya polisorganisationen. Ändå har polismän från hela landet beskrivit hur illa det fungerar på många håll.

Bottennappet är ändå det ”polisbefäl” som i tidningen anonymt uttalade sig oerhört klantigt genom att anklaga polismän som har fräckheten att ta ut sin ledighet under sommartid. Den anonyme polismannen sitter förmodligen centralt placerat, för vederbörande vet vilka de hundratalet är som det handlar om. Det skulle inte förvåna om de kan drabbas av olika former av repressalier.

Antagligen gäller det polisföräldrar med yngre barn som, enligt den anonyme, uppträder illa när de tar ut ledigheter när det passar dem bäst.

Att polismyndigheten är i kris är ett välkänt faktum. Saken förbättras inte av att anonyma polischefer offentligt brännmärker de som agerar helt enligt gällande lagstiftning. En ursäkt till de hundratalet utpekade det gäller är på plats.

Karl Nilsson

Före detta polis

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons