Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre kan ni, beslutsfattare – det här stämmer inte med S grundvärderingar

/
  • Håller luften på att gå ur den socialdemokratiska ballongen?

Annons

Det vi nu upplever i Västernorrland går stick i stäv med socialdemokratiska grundvärderingar. Jag kan inte se solidaritets-, rättvise- eller jämlikhetstänket i det här. Frågan är om socialdemokraterna inte sätter krokben för sig själva.

När partiet agerar direkt emot sina grundvärderingar och bryter vallöftet om tre akutsjukhus blir det reaktioner därefter. Vilket Erik Lövgren fått erfara och även uttalat sig om i media.

Genom media har Lövgren också uttryckt att många i Ångermanland inte vet vad demokrati är. Själv har han mer eller mindre försökt att förminska folkets engagemang och den rätt de har att protestera när folkvalda inte för deras talan. Demokratiskt?

Var är Erik Lövgren? har många undrat. Som ledare för ett parti i majoritet ser många det som en självklarhet att denne ska vara synlig och villig att föra dialog.

Istället har Lövgren inte närvarat vid tillfällen där möjligheten har funnits, exempelvis vid informationsmötena i Kramfors och Sollefteå och de manifestationerna som varit. Genom att vara synlig och möta folket och inte enbart kommunicera genom insändare/debattartiklar eller genom intervjuer visar man att man tar folkets oro på allvar.

Tyvärr har Lövgrens uttalanden i media givit oss känslan av det motsatta. Därur har många känslor uppstått, vilket är helt naturligt.

■■ För fler insändare, klicka här.

Många gånger har vi blivit utpekade som syndabockar, att det arbete vi gör missgynnar landstinget. Ibland undrar jag om de ens funderat på grundorsaken till varför så många sjuksköterskor sagt upp sig och varför så många aktivt har visat sin motvilja mot deras förslag. Många har offrat stor del av sin egen tid och folk har släppt alla sysslor där hemma för att ägna dagen åt att manifestera. Inte bara en eller två dagar utan tre-fyra dagar.

I dagsläget mår personalen ute på länets tre akutsjukhus mycket dåligt. Dålig arbetsmiljö och sjukskrivningarna ökar.

Det här är viktiga och allvarliga problem som ni bör åtgärda innan ni tar itu med de besparingsförslag som ligger. Annars har ni snart fler uppsägningar, fler sjukskrivningar, fler IVO-anmälningar, fler viten och annat.

Det mest tragiska av allt är att patienterna får lida för detta och människoliv kommer gå förlorade helt i onödan. Dessutom kostar det pengar, pengar som kommer äta upp besparingarna och göra dem helt meningslösa.

Jag ber på mina bara knän att ni tar tag i detta nu, för jag är djupt oroad över situationen. Djupt oroad för alla länets medborgare och deras liv och hälsa. Kom igen, bättre kan ni!

Jenny 

Boende i Västernorrland

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons