Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa möjliga utbildning för eleverna på Ådalsskolan?

Jag ångrar att jag inte slutade min utbildning i årskurs två och sökte till ett annat gymnasium.

Annons

Det har publicerats många positiva artiklar om Ådalsskolan och att skolans utveckling pekar uppåt.

Jag är av en annan åsikt, jag ångrar att jag inte slutade min utbildning i årskurs två och sökte till ett annat gymnasium. Under mina tre studieår har skolgången aldrig fungerat som den ska enligt Skolverkets riktlinjer. Jag känner mig lurad och snuvad på en utbildning som jag själv valt att gå. Gymnasiestudier är ju frivillig, jag ville utbilda mig annars skulle jag inte ha varit där. Gymnasieskolan har ett ansvar för elevens lärande och för att se till att jag får den kunskap som krävs av mig i yrkeslivet.

Ådalsskolan behöver ett bättre ledarskap, framförhållning, planering, kompetenta lärare och respekt för sina elever. Jag efterfrågar lärare som har förmågan att lära ut den kunskap som de besitter och samarbeta med eleverna istället för att komma med ohållbara ursäkter. Det ligger för mycket prestige bakom, ingen lärare besitter all kunskap men ärlighet varar längst.

Jag efterfrågar utbildning NU, den som jag har haft rätt till från min första skoldag. Jag väntar fortfarande på kunskapen som jag har rätt till.

Jag har blivit tilldelad ett så kallat Gymnasiearbete som går ut på att få yrkesexamen: Att jag ska få ett kvitto på att jag är färdig för yrkesvalet. Mitt yrkesprogram ska ha en tydlig inriktning och jag som elev ska visa att jag tillgodogjort mig utbildningen, och att jag är redo för yrket. Jag som elev ska vara förberedd för mitt yrke och kunna i princip lika mycket som en nyanställd.

Jag är seriöst orolig och totalt frustrerad över: vad ska jag göra? Jag upplever att jag inte fått den kunskap som krävs av mig i yrket, på grund av att jag anser att Ådalsskolan har misslyckats.

Jag vill att omgivningen ska bli uppmärksammad på mina dåliga erfarenheter av Ådalsskolans yrkesutbildning, samt få en bild av verkligheten som också innefattar anmälningar till Skolinspektionen. Anmälningar som ifrågasätter huvudmannens organisation och styrning samt utbildningarnas innehåll. Jag vill säga att det inte handlar om ekonomi utan dåligt ledarskap och framförhållning av lärarna.

En som valde fel gymnasieskola!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons