Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnvänliga Härnösand?

Annons
Barnvänliga Härnösand?

Beträffande förskolans plötsliga stängning veckorna 27 till 30:

Härnösands kommun vill profilera sig som en bra stad för barnfamiljer och vad gör man - jo, man drar undan mattan för småbarnsföräldrarna!

I vår gick man ut tidigt (åtminstone i den förskola där mina barn vistas) och begärde in uppgifter om de veckor barnen skulle vara lediga från dagis. Dessa uppgifter skulle vara förskolan tillhanda senast första veckan i maj. Förskolan skulle vara stängd veckorna 28 och 29.

Jag är oftast ute i god tid och för att säkerställa att barnen inte skulle behöva vistas på annan förskola (på grund av att vi eventuellt inte skulle kunde få semester under stängningen) påbörjade vi genast semesterplaneringen. Jag lyckades få min arbetsgivare att hålla vår avdelning stängd veckorna 28 och 29. Dessutom var min arbetskamrat generös nog att låta mig få ha semester efter dessa två veckor så familjen kunde vara tillsammans och för att passa fritids stängning vecka 30 och senare inskolning.

När man då som bäst planerar semesteraktiviteterna och sedan ett tag redan meddelat förskolan om barnens ledighet slår bomben ner!

Jag kan förstå om man av kostnadsskäl behöver stänga också förskolan 4 veckor - men då skall man väl meddela detta i rimlig tid - inte efter att de flesta lagt sina semestrar!

Vad som retar mig ännu mer är formuleringen i det brev som sänts oss föräldrar:

" ...de föräldrar som helt saknar möjlighet att lösa sina barntillsynsproblem skall ha möjlighet till fortsatt service i förskolan. För att få rätt till detta ska ni lämna en skriftlig begäran. Denna begäran som är bindande, skall innehålla en tydlig motivering till varför man behöver barnomsorg under veckorna 27-30". Tydlig motivering - räcker det inte med att man saknar barnomsorg...

Näe, ni får nog tänka om för att locka fler barnfamiljer till Härnösand och kanske för att behålla dem ni har.

Besviken mamma

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons