Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn bara för dem som har råd?

Annons
Barn bara för dem som har råd?

Jag hör väl snart till den mer "ovanliga" kategorin av föräldrar som är unga. För vem har råd att skaffa barn nu för tiden? Jag är snart 25 och tycker jag är i mina bästa år för att bilda familj och skaffa barn. Jag ångrar inte en sekund mitt val av detta, men vad hjälper det då man i alla fall måste kunna försörja de barn som man skaffar.

Det är dessutom inte bara en som efterlyser ökat barnafödande. Kommuner, politiker ropar desperat efter fler barn. Men till att börja med borde de titta på alla företag. Vad säger de då deras anställda kommer och säger att de ska ha barn? Detta gäller inte bara kvinnor, utan även manliga företag. Senast då en av våra bekanta skulle på en anställningsinterjvu kom frågan om han hade barn, och de väntade då sitt första barn. Då kom följdfrågan om han hade tänkt att vara pappaledig då barnet kom. Vad svarar man då? Säger man i det läget att man tänkt vara pappaledig framöver lär det jobbet få vingar och flyga sin kos.

Det val man har är tydligen att helt viga sig åt arbetet och lämna familjen ensam. Inte konstigt att man får oroliga barn och ungdomar då man måste lämna bort 1-åringar på dagis för att mamma och pappa måste jobba.

Nej, belöna de förtag som uppmuntrar till fler barn och stöttar föräldraledighet. Och varför inte lista de företag som nekar föräldraledighet (trots att de inte får det) eller på annat sätt motarbetar de föräldrar som vill vara lediga. Eller ge dem bidrag för varje föräldraledig anställd så att de vågar uppmuntra till detta.

Därför ska jag och min familj vara så omoderna som det bara går att bli. Först ska jag vara mammaledig och sedan ska min sambo vara pappaledig. Våga stå emot, stäng av mobiltelefonen, släpp alla måsten och var en av de underbaraste saker man kan vara, nämligen mamma och pappa.

Mamman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons