Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även seriösa företag tar emot fas 3:are

Fas 3 beskrivs ofta som en slutstation för arbetssökande men så är det inte alltid.

Annons

Replik till Christer Nylander facklig/politisk ledare Svenska Elektriker Förbundet VK15. Din insändare den 18/10 som hade rubriken ”Bort med FAS 3-jobben” gör tummen ner för den här arbetsmarknadsåtgärden som innebär att arbetsgivaren får 5 000 kronor i månaden i bidrag.

I Platsjournalen den 2/9 kunde man läsa om Alija som "fick jobb genom Fas 3". Alija som är 57 år har i dag en anställning som vaktmästare på en gymnasieskola i Västerås. I vår kommun hamnar en del Fas 3:are hos Skogsstyrelsen och får utföra arbetsuppgifter som är både meningsfulla och nödvändiga. Där hamnade en förskollärare som hade 28 års erfarenhet innan hon började pendla till Umeå, där hon fick en tillsvidareanställning. I vår kommun har vi även en förskollärare som är har en fas 3-anställning, enligt info från Arbetsförmedlingen.

Det här är exempel på seriösa arbetsgivare som tar sitt uppdrag på allvar och som inte missbrukar det förtroende som de har fått. Det kan behövas en morot för att ta emot en långtidsarbetslös, då det har blivit allt svårare att få en praktikplats. Den erfarenheten har många fått göra. Fas 3 beskrivs ofta som en slutstation för arbetssökande men så är det inte alltid.

Långtidsarbetslös

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons