Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även jag måste få ha en åsikt

Annons

E I ÖA skriver Karl Nilsson att jag har gått i taket när ett företag redovisat planer på att bygga en grupp vindkraftverk utmed skånska sydkusten. Nu är jag förhållandevis mycket enkel att nå, så Nilsson kunde kanske rent av tagit kontakt med mig för att få veta hur det förhåller sig.
Under flera veckors tid har jag erhållit en mängd mejl, brev och telefonsamtal från den fasta befolkningen mellan Smygehuk och Abbekås. Det är allom bekant att jag sedan 1968 varit sommarboende i Smygehamn. De som kontaktat mig har förväntat, för att inte säga krävt, att jag ska tala om vad jag tycker om placeringen av vindmöllorna.
Efter upprepade påtryckningar gjorde jag det i en insändare. Jag inbillar mig nämligen att jag, precis som alla andra, har rätt att tycka om både vägars, byggnaders och till och med vindmöllors framdragning eller placering.

Från vår bostad i Gränna ser jag varje dag vindkraftverk och jag har inte vare sig gått i golvet eller i taket för detta. Jag har inte annat än förespråkat dessa vindmöllor. Men jag kan åta mig att nästa gång jag har nöjet att besöka Örnsköldsvik peka ut platser där jag inte tycker att vindmöllor bör monteras upp.

Att stänga Barsebäck 1 var och är ett misstag. Säkerheten för hela anläggningen är snarast sämre när ett av verken går än när båda var i funktion. Att miljön kunde skonats från enorma mängder koldioxid, om Barsebäck fått fortsätta lär ingen Nilsson i världen kunna bestrida.
Vågar man månne också nämna att vindkraften i dag subventioneras så kraftigt att just detta torde vara den starkaste motivationen till utbyggnadsplanerna. Vindkraftens el-produktion subventioneras med 31-32 öre/kWh. Vattenkraften med 12-13 öre/kWh. Biobränsle med 5-7 öre.

Har man månne inte anledning att uttrycka förvåning över att biobränslen också miljörena behandlas så styvmoderligt.ALF SVENSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons