Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att vara politiker ingen dans på rosor

Annons
Att vara politiker ingen dans på rosor

Dessa ständiga påhopp på våra förtroendevalda - nu senast av R Carlerby.

Med stöd av en notis i en storfinanstidning tar han heder och ära av Sollefteå kommuns ordförande Gunvor Eriksson.

Bäste R Carlerby, gläfs och gliringar bryter i längden ner även de mest engagerade i offentlig gärning. Du och alla andra gnällspikar som med snörpt mun väger på guldvåg, sparkar på dörrar, stängda eller stående på vid gavel, borde beakta följande fakta:

Politiskt valda är bevisligen mer allsidigt informerade än den breda allmänheten. Därför har de civilkuraget att göra uttalanden och fatta beslut som i nuläget är impopulära. Belackarna får då anledning till att rumstera, åbäka sig och upphäva unisona gnyn.

Politiskt valda agerar långsiktigt. Med beprövad och förvärvad kunskap lotsar de oss över farliga vatten. Mandatet att peka ut färdriktningen grundar sig på deras klarsyn och problemanalys.

De som ifrågasätter detta faktum får skylla sig själva. Men räkna inte med att demokratiska samfund hur länge som helst har tålamodet att bärga och omhänderta de som självförvållat stött på grund och i sjönöd ropar på hjälp.

Bäste R Carlerby! Låt oss sitta stilla i båten. Vår seglats mot framtiden styrs av de som har kompetens. Låt oss hålla inne med katastrofprofetior. De leder ofta till oro och myteri. Myterister når sällan land. Snart nog börjar de kivas inbördes om färdriktningen. Skeppsbrutna driver förr eller senare redlösa.

Låt oss äntligen visa våra förtroendevalda den respekt och uppmuntran de länge saknat. Att vara politiker är ingen dans på rosor.

Du och jag kan i praktisk handling gå före med gott exempel.

Inför kommande val rullar vi åt våra politiker ut en röd matta som strös med rosor, klöver, blåklint, maskrosor, nejlikor, vitsippor och varför inte lite krusmynta.

Lennart JägerHar du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons