Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återbäring på vattenkraftsel

Annons
Återbäring på vattenkraftsel

Vattenkraften är en av våra största tillgångar. Tyvärr rinner vinsterna från den vår näsa förbi.

Som en av dem som i många år arbetat för en återbäring på vattenkraftselen läser jag med visst intresse Tidningen Ångermanland den 20 februari. Där står rubriken "Återbäring på vattenkraften lyfts fram i valrörelsen". Det är kommunalrådet Elisabeth Lassen som uttalar sig.

När vi kristdemokrater lyft den frågan i tidigare valrörelser har socialdemokraterna sagt nej. De har också sagt nej när den varit uppe i riksdagen, även nu senast . I den reservation vi då lade i näringsutskottet står det bland annat: "Med anledning av de motioner som tar upp frågan om återföring av del av vinsterna från vattenkraftsproduktionen till de producerande regionerna vill vi framhålla att det är av stor vikt att denna fråga noggrant studeras...

Enligt vår uppfattning har frågan om återföring av del av vattenkraftsvinsterna inte utretts tillräckligt av den regionalpolitiska utredningen. Därför bör en ny utredning tillsättas för att belysa frågan om det är möjligt att överföra en del av vattenkraftsvinsterna till de län där vattenkraften produceras".

Det känns bra när man som återbäringsförespråkare också får med sig socialdemokrater på de förslag man arbetar för. Men varför, Elisabeth Lassen, har socialdemokraterna år efter år röstat nej i riksdagen?

Har partiet verkligen tänkt om nu?

Nedläggningen av Sollefteå armégarnision har drabbat Sollefteå och länet hårt. Tyvärr har Björn Rosengren långt ifrån uppfyllt de löften han gav i samband med nedläggningsbeslutet och sedan också upprepat efteråt. Något positivt och konkret behövs för att det ska hända något.

Återbäring på vattenkraftselen är bara en av många kristdemokratiska förslag för bättre villkor för Västernorrland. Småföretagen får på en rad punkter bättre villkor med våra förslag. Det handlar om att skapa bättre förutsättningar för fler jobb om vi ska kunna underlätta för dem som vill bo kvar i vårt län och vår kommun att kunna göra det.

Jan Erik Ågren

Riksdagsledamot , Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons