Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åsikter som skrämmer

Annons

En ung kvinna (ÖA 28/6) berättade i en insändare att hon var trött på det hon kallade hyllande av förtryckande feminism. Hon ansåg att det finns medfödda skillnader mellan könen och att kvinnor från födseln är bättre på att vårda barn än män.
Vi tycker också att det finns skillnader mellan könen, men de flesta är inlärda. Hellre väljer vi att se likheter än olikheter mellan oss.

Kvinnan skrev också att Hollywoods filmutbud visar prov på äkta kärlek och att den bara gäller mellan man och kvinna. Enligt henne är då ett homosexuellt förhållande byggt på kärlek.
Hon hävdar också att feminister föraktar kärleken. Men, vem är det egentligen som föraktar kärleken och friheten att få älska den man vill?

Feminister kämpar för ett jämställt samhälle. Varför skulle vi då förakta kärlek? Påståendet är fruktansvärt irrelevant.
Insändarskribenten uttrycker klart och tydligt att hon är emot fri abort och att det är mammans uppgift att vara föräldraledig. Men, som vi läste häromveckan, är det statistiskt bevisat att antalet skilsmässor minskar när båda föräldrarna delar på ledigheten efter barnets födelse.

Det skrämmer oss att en del har sådana åsikter och vill gå tillbaka till ett mindre öppet samhälle.
Kanske är det vi som är blåögda, men vi trodde i alla fall att alla kvinnor är ense om att vilja förändra och skapa ett jämställt samhälle där vi inte längre är förtryckta. Det är detta feminism egentligen handlar om.

Kvinnor och män samla er för att krossa patriarkatet!

ANNA NILSSON-HUGO
LENA GRUNDBERG

ANNA NILSSON-HUGO
LENA GRUNDBERG

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons