Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljön är grunden

Sjukfrånvaron ökar i dag från att tidigare varit på väg ner. Det är en tydlig signal som måste tas på allvar.

Annons

Inom vården är det många samverkande faktorer som måste fungera för att patienten ska få en god och säker vård.

Den allra viktigaste faktorn är en bra arbetsmiljö, där personalens kompetens tas tillvara och där det finns tid för reflektion och inhämtning av ny kunskap.

I dag ser vi hur kostnaden för hyrläkare rusar i höjden och även sjuksköterskor byter från vården till andra områden. I en pressad arbetssituation finns större risk att begå fel. Oro för att så ska ske skapar stress och otrygghet. Ytterst drabbar det patienten och vi vet att vårdskador kostar stora summor för landstinget.

Sjukfrånvaron ökar i dag från att tidigare varit på väg ner. Det är en tydlig signal som måste tas på allvar. I en miljö där allas kompetens används och teamarbetet fungerar mår personal bra och trivs.

Fackliga organisationer ska i samverkan med arbetsgivaren analysera vad som behöver ske för att förbättra arbetsmiljön så att personalen trivs och orkar.

Vi socialdemokrater vill sätta arbetsmiljön i fokus. Då minskar vårt behov av hyrläkare och vårdskadorna minskar. Det är genom ett bra arbetsmiljöarbete som vi lägger grund för patientsäkerheten.

Lena Näslund (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons