Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsförnedringen, nej tack – jag sköter hellre mitt jobbsökande på egen hand

/
  • Arbetsförmedlingen. Eller arbetsförnedringen, enligt AE.

Annons

När ska man anses som vuxen i ögonen hos arbetsförnedringen? Inte före 25 i alla fall. I dag som 27 år får jag 3 800 kronor att leva på, mindre än existensminimum.

Det roliga är att jag fått ut 3 800 kronor en enda gång under de månader jag tvingats befinna mig i deras ägo. Än fast de gör fel, kan de inte rätta till sina fel utan man ska stå där på sina bara knän medan skulderna växer.

Och ja, i deras ägo. De tvingar ut folk på praktik och sätter in oss hos Miroi för att lära oss att skriva CV, varpå vi inte syns som arbetslösa och mer än en gång får man känslan av att ju fler en handläggare får ut i en så kallad aktivitet, desto högre provision.

Det handlar inte om att jag inte vill jobba, snarare tvärtom. Men då arbetsförmedlingen lovat mig två utbildningar som de senare dragit tillbaka, vill jag hellre sköta mitt jobbsökande på egen hand.

■■ För fler insändare, klicka här.

Sedan gymnasiet har jag jobbat sex av åtta år, korta perioder arbetslös men de perioderna har gett mig ett rent helvete. Arbetsförmedlingen skadar mer än gör nytta och ju omständigare allt är, desto bättre mår de.

Det känns riktigt förolämpande att man jobbat och betalat skatt men får 3 800 kronor att leva på, medan vissa andra får en fullt dräglig utbetalning för samma sak – att vara just arbetslös.

AE

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons