Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är sex en hobby i mängden?

Annons

ÖA har vädrat en sentida livsstil, nämligen swingersex, och ur den välfyllda garderoben lyft fram denna livsstil som ett intresse bland många andra. Det rabalder som därmed väcktes kan väl knappast förvåna.

Min egen ståndpunkt vad gäller allas våra val av levnadssätt har länge varit "Lev och låt andra leva" samt "Tyck och låt andra tycka", men visst finns även för ett sådant förhållningssätt yttersta gränser. Att kalla alla andra ståndpunkter förutom sina egna för fördomar håller jag dock för svagt. Påtagligt är, att då argumenten tryter, så höjs ofrånkomligt rösten – och dessutom kontringen med rallarsvingar mot andras åsikter. Det tycks, som om det är de mest fördomsfria, som helst tar ut svängarna med den sortens svingar.

Kan sex betecknas som ett intresse bland många andra? Kan man samla på människokroppar och orgasmer, som man samlar på mynt, CD-plattor, filmer eller kaffekoppar? Är sex en hobby som golf, bowling eller scrapbooking? Eller är sex en drog att berusa sig med?

För många hör sex och kärlek samman – är det månne fördomsfullt, löjeväckande och kätterskt att se sex på det viset? Det är svårt att förstå, att man kan nöja sig med att bara låta sig dras över av någon vem som helst för några ögonblick av själviskt lyckorus, när man kan få vara helt och hållet älskad och dessutom få uppleva samma lycka med den man verkligen älskar och är älskad utav.

Är swingersex tecken på rikedom eller fattigdom? Hör det ihop med vår materialistiska lyckokultur i världsklass att sex blivit en konsumtionsartikel? Nog låter det som ett jagande efter vind, när lyckan alltid och enbart kan hittas bortanför nästa staket.

L.H.

Svar direkt: Tack för ditt bidrag till debatten. Jag har klargjort mina ståndpunkter i frågan i tidigare publiceringar.

Jimmie Näslund

chefredaktör

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons