Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är inte våra barn värda att satsas på?

Annons
Är inte våra barn värda att satsas på?

"Så fattiga är vi inte att vi inte kan satsa på våra barn".

Så sa Elisabet Lassen efter kommunfullmäktiges möte, där det bestämdes att rusta upp nya lokaler till Skärvstaskolan! När hon nu tycker detta menar hon tydligen bara barnen som bor i centrala Sollefteå eller alldeles därtill.

Våra barn som bor utanför tätorten, flera mil från Sollefteå, är inte de värda att satsas på?

Här går våra lärare på knän på grund av för lite resurser. Och ännu färre kommer det att bli om politiker får som de vill. Det är dags att sätta stopp.

I skollagen står det att alla barn skall ha lika tillgång till utbildning, och den skall vara likvärdig, varhelst den anordnas i landet! Det står också i skolplanen att kommunen är skyldig att för all undervisning i skolan anställa personal med lärarutbildning samt att undervisningen skall anpassas till varje elevs förutsättningar.

Kommunerna, i det här fallet Sollefteå, skall svara för att skolan får de resurser och de förutsättningar i övrigt som behövs. Och om man nu har resurser att rusta upp nya lokaler i tätorten för 4,5 miljoner, så skall man ha resurser att bibehålla de tjänster som finns i glesbygden utan att ta bort lärare, elevassistenter eller andra viktiga tjänster på golvnivå!

Sverige fortsätter att verka ovanför städerna, hoppas att det gör det även imorgon!

Nina Koponen

Förälder i Junsele

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons