Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är detta framtidens demensvård/äldrevård?

/

Har jobbat snart 25 år inom demensvård och aldrig tidigare har vi stått inför så många problem som nu.

Annons

Läser på Allehanda.se 16 oktober angående den oro demensföreningens ordförande Anita Landén känner inför kommunens demensvård. Anita, din känsla är helt befogad kan jag intyga. Har jobbat snart 25 år inom demensvård och aldrig tidigare har vi stått inför så många problem som nu. Som du skriver belastas personalen med fler och fler uppgifter.

När den nya omorganisationen 75/100 infördes, blev vi färre vårdare på helgerna. Från att arbetat tre vårdare per åtta boende till två vårdare. På vilka arbetsplatser kan man ta bort mer än 30 procent av personalen och begära att samma arbete ska utföras på ett betryggande sätt?

Städningen är nu det senaste som lagts på personalens ansvar. I samma veva ska vi ha nollvikarieturer och korta ned vikariers tid för att spara.

På de APT (arbetsplatsträffar) vi har med vår chef är det aldrig annat än ekonomi vi talar om numera.

Tidigare satsades det mer på vården, utbildningar, föreläsningar och annat positivt som kunde gagna både personal och patienter. En framtidstro och en utveckling, då vi hade en möjlighet att påverka. Men tyvärr är det inte så längre.

Hur ska vi orka och hinna med allt som läggs på oss? De genomförandeplaner som skrivs, är det inte meningen att vi ska tillgodose de önskemål var och en har? Eller är det bara på pappret det ska stå?

Nej, Örnsköldsviks kommun, det tar emot när jag skriver att jag jobbar åt den så kallade välfärdsförvaltningen. Vi är många som skriver under på detta kan jag lova.

Öppna ögonen, vad vill vi ha för demensvård/äldrevård i denna kommun? Och hur ska vi kunna rekrytera ny arbetskraft? Vi vill ha arbetskamrater som frivilligt söker sig till vården, och kan vara stolta över sitt arbete som jag en gång var.

Uppgiven vårdare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons