Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apropå en flytt av Rehabmedicin från Härnösand till Sundsvall – vad kan landstinget om juridik?

/
  • Vad kan landstinget egentligen om juridik? undrar insändarskribenten.

Annons

Man måste ställa sig frågan hur det är ställt med landstingets juridiska kunskaper. Hur kan landstinget sätta i gång och avveckla en verksamhet som fungerar mycket bra utan vare sig konsekvensbeskrivningar eller kostnadsanalyser? Hur kan man börja avveckla en verksamhet utan giltigt beslut?

Var finns beslutet om flytt av Rehabmedicin från Härnösand till Sundsvall och när har detta beslut tagits?

Hur kan landstinget undanhålla oss medborgare möjligheten att överklaga ett så viktigt beslut som att flytta Rehabmedicin från ändamålsenliga lokaler i Härnösand till Sundsvalls sjukhus på plan 6 där det saknas för verksamheten ändamålsenliga lokaler, vilka redan finns i Härnösand?

■■ För fler insändare, klicka här.

Det står inskrivet i Sveriges rikes lag att varje offentligt beslut ska anslås och därefter gäller minst tre veckor överklagningstid.

Vilka besparingar ger en flytt av Rehabmedicin från Härnösand? Inga alls eftersom det måste byggas om och öppnas fler platser i Sundsvall.

Vilka konsekvenser ger det för patienterna? Fördyrade resor och behandlingskostnader. Vilka kostnadsökningar ger en flytt? Att flytta Rehabmediicin från Härnösand till Sundsvall är inte ekonomiskt försvarbart.

Hur kan landstinget börja bygga om i Rehabmedicins lokaler i Härnösand så länge rättsprocessen inte har inletts till följd av att landstinget inte offentliggör protokollen? Det kanske är dags att polisanmäla Landstinget Västernorrland för brott mot lagen om offentlighet.

Andreas Menzel

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons