Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ansvar för hela länet

Annons
Ansvar för hela länet

Vi som sitter i landstingsstyrelsen och i dess olika delegationer, till exempel hälso- och sjukvårdsdelegationen (HSD) har ansvar för hela länet. Vi får ofta rapporter om problem i olika delar av länet. Det saknas läkare vid ett antal vårdcentraler, till exempel Fränsta och Ramsele. Det förekommer överbeläggningar. Röntgenutrustning har gått sönder och det kommer att ta tid innan den kan fungera helt tillfredsställande.

Vi har naturligtvis ett yttersta ansvar för att alla de här problemen hanteras på ett så bra sätt som möjligt. Ändå avstår vi i de allra flesta fallen från att göra särskilda markeringar i protokoll om att det är viktigt att rapporterade problem blir åtgärdade.

Vid senaste sammanträdet med HSD (2002-05-28) rapporterade chefsläkaren för primärvården i Härnösand-Medelpads förvaltning om problem att bemanna vårdcentralerna i Härnösand och att där upprätthålla primärvårdsjour. Han redogjorde också för sina egna ansträngningar att lösa problemen. Efter denna rapport ville Anders Kempe (sjvp) ta upp frågan som en särskild punkt på dagordningen med en uppmaning till chefsläkaren att verkligen lösa problemet med primärjouren i Härnösand. Här anslöt jag mig till dem som ansåg att det skulle vara fel att göra en särskild markering i just detta fall.

Varken Anders Kempe eller någon annan har begärt att vi skall göra markeringar för till exempel Ramsele eller Fränsta. Om vi då skulle följa hans förslag vad gäller Härnösand skulle detta kunna uppfattas som en markering att vi tycker att Ramsele och Fränsta är mindre viktiga än Härnösand. Kanske är detta också Anders Kempes och sjukvårdspartiets åsikt? Som moderat politiker med ansvar för hela länet kan jag inte ställa upp på något sådant.

Bertil Lindström

Ledamot (m) av landstingsstyrelsens hälso- och sjukvårdsdelegation

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons