Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmärkningsvärd okunskap av Franzenskolans rektor

Annons
Anmärkningsvärd okunskap av Franzenskolans rektor

Öppet brev med anledning av rektor Ann-Kristine Johanssons brev till kommunledningen:

TÅ refererade en skrivelse från rektorn för Franzenskolan, Ann-Kristine Johansson, där hon ondgör sig över att enbart vården får ta del av tillgängliga extra medel.

Ann-Kristine Johanssons ifrågasättande är minst sagt anmärkningsvärt. Anmärkningsvärt därför att det ger en bild av att hon som ledare i skolan inte förefaller att ha en verklig bild av hur det är inom vården i dag. Detta är en viktig kunskap som alla borde ha, även en rektor. Denna kunskap har större delen av det svenska folket. Uppenbarligen inte Ann-Kristine Johansson. Det blir extra anmärkningsvärt när man betänker att hon i sin roll som skolledare har en viktig roll när det gäller att ge eleverna en riktig och verklig bild av det samhälle eleverna skall bli en aktiv del av när man lämnat skolan för arbetslivet. Det blir inte heller mindre anmärkningsvärt av att hon även har en framskjuten position i Skolledarförbundet.

Ifrågasättandet skrämmer i många avseenden. Att det finns ett långt större behov av medel i samhället än vad som är möjligt att uppbringa kan vi nog alla vara överens om. Förhoppningsvis också Ann-Kristine Johansson. Det borde framstå som självklart för henne att är behovet av medel större än tillgången måste man prioritera. Eller är det så att i skolan behöver inga prioriteringar förekomma ?

För oss som haft eller har anhöriga som behöver vård och omsorg är den prioritering som politikerna uppenbarligen gjort denna gång, för en gångs skull rätt.

Jag föreslår att Ann-Kristine Johansson som ett led i sin personliga utveckling pryar en vecka på ett äldreboende och/eller följer med hemtjänsten ut till de gamla och sjuka. Med tanke på att skolan också är en viktig del av samhället är det livsviktigt att skolan tillförs denna kompetens.

Uppenbarligen saknas den i vart fall hos Franzenskolans rektor.

Kjell Öström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons