Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angående lokalisering av ett eventuellt kulturhus

Annons

En stadskärnas attraktionskraft beror helt och hållet på vad den innehåller som drar till sig människor. Centrum i Sollefteå får inte brandskattas på fler bra besöksmål av till exempel handel, kultur, nöje eller annat. Skulle det ske blir det mindre och mindre intressant att strosa omkring i stan, då man känner att det inte ger så mycket.

Lite grann kan man säga att Sollefteå fick motorstopp i och med att regementena lades ned. För att ta en liknelse: Om en bil får motorstopp längs en livligt trafikerad väg dröjer det inte länge förrän hjulen är borta, sedan följer generator, startmotor och så vidare. En utarmning av en fin fungerande bil har skett. På samma sätt är det om en stads centrum börjar åderlåtas på viktiga delar. Det är inte tjuven som sedan tar bit för bit av staden utan det bristande intresset som börjar urholka stan. Finns det mycket att uppleva i stadens kärna drar det till sig besökare. Det gynnar såväl kultur som handel.

Ett livlöst kulturhus/museum kan man flytta vart som helst, det är varken förlust eller vinst för någon. En förflyttning av ett levande, engagerande upptågsrikt med mera kulturhus/museum ut ur stadskärnan är förödande för såväl dess verksamhet som för staden.

Det finns mycket att lära av matvarubutiken. Genom kampanjer och erbjudanden upplevs den som ständigt intressant. Butiken lever inte på anslag utan måste alltid arbeta för att människor ska attraheras och ge nödvändiga intäkter.

Åstadkom ett kulturhus/museum som är livligt, intressant, engagerande samhällsnära och affärsliknande vad gäller bra marknadsföring och mer därtill.

Åstadkom detta i stadens kärna till båtnad för såväl människor, verksamhet som stad. Lokaliseras en sådan verksamhet utanför stadskärnan blir besöksantalet mycket litet oavsett hur man anstränger sig.

Yippie

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons