Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angående färre barn i förskolegrupperna

/

Man kan läsa i barnkonventionen att all planering och alla beslut ska infatta en prövning av barnets bästa!

Annons

Efter att ha läst insändaren 28/11 från Eva Lygdman (S) blir man både glad och instämmande. Hon hänvisar till Lpfö (Läroplanenen för förskolan) där hon påtalar att gruppen storlek har betydelse för att känna trygghet i gruppen och få de viktiga verktyg som behövs för sin sociala kompetens. Hon avslutar också med att gruppens storlek gynnar både inlärning och barnets självständiga utveckling.

Annat är det med Socialdemokraterna i Kommunfullmäktige i Härnösand, där satsar man på att bara öka vuxnas närvaro, självgoda så det föreslår. Skolnämndens ordförande tycker också att man har full kontroll och att maximera antalet barn inte var lika viktigt som att se till så att vi hade flera vuxna. Hon berättar också att man håller på att se över lokalerna. Vad hon nu menar med det förstår jag inte, men förmodligen större lokaler = få in flera barn, bara en tolkning men så blir det då budskapet är difus. Så majoriteten i fullmäktige (S, V och MP) avslog motion från undertecknad som hade påtalat problemet med ökade antal barn i förskolan och samtidigt minskning av antalet vuxna.

Trotts att undertecknad hänvisade till Barnkonventionen artikel 3 där det står att barnets bästa ska komma i första hand. Man kan också läsa i barnkonventionen att all planering och alla beslut ska infatta en prövning av barnets bästa!

Ingemar Wiklander

Kristdemokraterna i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons