Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Angående återbäring på vattenkraften

Annons
Angående återbäring på vattenkraften

Svar till Jan-Erik Ågren angåande återbäring på vattenkraften:

Jan-Erik Ågren, riksdagsledamot för kristdemokraterna, har i en insändare hänvisat till en artikel där jag har uttalat mig angående krav på återbäring av vattenkraften, samtidigt som han ifrågasätter om socialdemokraterna verkligen har ändrat inställning i den här frågan.

Som det framgick i artikeln finns det en partipolitiskt obunden förening, Föreningen Sveriges Vattenkraftkommuner, som driver frågan om återbäring av vattenkraften. I den arbetar vi sida vid sida från olika partier för att få till stånd en utredning om denna för oss i många norrlandskommuner så viktiga fråga.

Stöd för förslag till återbäring av vattenkraftproduktion finns hos företrädare inom alla partier. Däremot är det bara fyra av sju partier i riksdagens behandling av regionalpolitiska propositionen som sagt ja till att göra en utredning, en utredning som både du och jag och kommunalrådet i Ragunda vill ha. Att ditt parti, Jan-Erik, stöder det kan väl inte utesluta att vi fortsätter att föra fram kravet inom vårt parti? Hittills och sedan slutet av 70-talet har många fört fram olika förslag i frågan, men ingen har ju lyckats särskilt bra ännu. Jag tycker att vi ska glädjas åt att vi kan driva gemensamma förslag tillsammans och hoppas att vi på det viset blir starkare.

Elisabet Lassen (s)

Vice ordförande Sveriges Vattenkraftskommuner

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons