Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra dör av USA:s bomber

Annons

Jag förstår att Per Sundin är förvirrad. Du ställer fem tillsynes obesvarade frågor om ett lands suveränitet, om FN.s tilldelade mandat, om människovärdet, om det onda och goda och om julfriden. Här uppstår problem. Du vill gärna ge svar men kan inte. Istället vädjar du till ett rättspatos som bygger på vedergällning. Du målar med bred pensel upp ett scenario där till och med tutsier i Rwanda önskat amerikanska bomber. Ho, ho skrockar tomten i bakgrunden och ett ljus börjar skina klart.

Vad du egentligen vill säga är att vi inte alls firar Fridsfurstens födelse utan julklappsutdelning till dem som varit snälla och död och förintelse åt dem som kränker människovärdet med religiöst förtryck.

Amerika kommer till undsättning och kan tillrättalägga det tidigare misstaget att hjälpa talibanerna till makten genom att ta ifrån dem makten. Naturligtvis genom att spilla så få amerikanska liv som möjligt och godta att oräkneliga oskyldiga civila afghaners liv spills.
De får ju trots allt livsmedelspaket med jordnötssmör neddunsat emellan krevaderna. Tänk att det ska vara så svårt att visa tacksamhet!

Tack USA för vedergällningen och tack alla andra länder som välsignar död med död, lemlästning med lemlästnig, krigstrauman med krigstrauman, rädsla med rädsla och sorg hos nära och kära med sorg hos nära och kära.

Vi borde därför vara glada åt en yttre makts trubbiga och ibland katastrofalt missriktade våld för att få leva i en värld utan fundamentalistiska muslimer i Afganistan. Synd bara att bomberna inte föll över Israel, Sudan, Myanmar och Burundi för att bara nämna några andra potentiella mål för våra omhuldade bomber. Andra förtryckarregimer ska nog få de också ifall de kommer till oss och ger igen för vårt tysta medgivande eller ointresse. Förefaller det.

Amerikanska bomber förenar destruktion med absolution tror vi. Bara du dör eller oskadliggörs kan vi kasta dig i glömskans ocean. Vilken tur att vi är utan skuld och bara föundrat kan se oss skyggt omkring och så småningom klappa takten till liemannens rytmiska arbete. Några är glada för USA.s bomber...

HANS I. JONSSON, Ö-VIK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons