Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Analysering i överkant

Annons

E Var är feminismen och kvinnoföraktet i Forsbergs krönikor? Kåsören har ju värderat sin kära hustru som den verkliga beslutsfattaren.
Solrosens besvär över underliga dialektuttryck bottnar i okunskap eller ovilja att ta till sig ortens ursprungsspråk, men som Siri Västerlund en gång skrev är dialekten en Ordaskatt.
Forsbergs sunda bondförstånd har vid ett flertal tillfällen visat på makthavarnas olika felkalkyler.
Beträffande könsorden i det kåseri Solrosen åberopar undrar jag om du inte har haft tillfälle att läsa Mikael Niemis kritikerrosade och belönade roman Populärmusik från Vittula. Hade du det skulle du se att det inte är någon skillnad på benämningen av en viss backe i Nätra och en myr i Tornedalen. Samma kroppsdel har fått stå för namngivningen men den medelålders vite mannen från Sunnansjö har förstås inte fått något litteraturpris.
Snälla ÖA, håll inte Forsberg ifrån skrivmaskinen, utan behåll honom till stort nöje för oss som åtminstone en gång i veckan vill läsa om något annat än eländet i världen utanför oss.
Glad sommar till alla solrosor, 08-or med flera, från en käring som tycker att kvinnofrågan är något överdriven och analyserad i överkant.

GN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons