Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulansavgift slår hårt mot svaga

Nog måste det finnas andra och bättre förslag på att lösa ekonomiska problem.

Annons

Åter kommer landstinget och tyvärr ambulanssjukvården i Västernorrland med förslag som slår mycket hårt mot de svaga och ekonomiskt mest utsatta. Förslaget går ut på att en svårt sjuk eller skadad människa som kanske inte ens är vid medvetande skall betala 150 kronor för att få ambulanstransport. Man måste ta sig för pannan och fråga om vi lever på 2000-talet eller om vi är i början av 1900-talet där sådant kanske kunde förekomma.

Som jag och säkert många med mig förstår så är detta korrupta förslag ett sätt att försöka täppa till de svarta hålen i såväl ambulanssjukvårdens som landstingets, som vi alla väl känner till, urusla ekonomi. Men nog måste det finnas andra och bättre förslag på att lösa ekonomiska problem.

Ett av de kanske bästa men kanske även ett av de mest kontroversiella förslagen är att avveckla kolossen på lerfötter landstinget och därmed frigöra ekonomiska resurser till vården, ett förslag som ogillas av landstinget men rycker allt närmare ju mera dumheter landstinget ställer till med.

Och ännu en gång frågar jag när landstinget skall presentera en konsekvensbeskrivning och kostnadsanalys för alla neddragningarna inom vården? Jag kräver omgående svar från Per Walberg, när skall ni satsa på er uppgift vården, inklusive ambulanssjukvården?

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons