Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla dessa dagar – du missade väl inte Internationella sköldpaddsdagen...

Annons

Jag blir knäpp på alla dessa temadagar. Året består av 365 dagar, om det nu inte råkar vara skottår förstås, men det finns 618 stycken temadagar proklamerade. Det betyder att vissa temadagar får samsas med andra temadagar så att de bara är halva temadagar, eller i trängda fall, bara kvartstemadagar.

Vem eller vilka har slagit fast, eller proklamerat, att den eller den dagen ska vara temadag för någonting? Det framstår för mig som en gåta.

Jag kan förstå meningen med Internationella kvinnodagen 8 mars, Världshälsodagen 7 april, Sveriges nationaldag 6 juni, FN-dagen 24 oktober, Världsmiljödagen 5 juni eller den Internationella fredsdagen 21 september.

Men det finns en hel bröt av temadagar som är minst sagt beklämmande och mycket skrattretande till och med. Vad sägs om Temadagens dag 7 januari; Tandborstbytardagen 3 februari eller Silikonbröstens dag 1 juli.

■■ För fler insändare, klicka här.

Listan är lång. Jag ska i fortsättningen med ödmjukt böjt huvud vörda följande listade temadagar:

Internationella pizzadagen, Slarvighetens dag, Fotens dag, Sällsynta dagen, Inkontinensdagen, Byxfria dagen, Rumpans dag, Världsskäggdagen, Långsamhetens dag, Knivens dag, Grammatikdagen, World Whisky Day och till slut Internationella sköldpaddsdagen som inföll i år som alla andra år den 23 maj.

P.S. Den fullständiga temadagskalendern finner man på internet om man söker på temadagar.se.

Där finner man också av någon outgrundlig anledning även den Internationella och den Nationella orgasmdagen, 8 augusti respektive 19 juli varje år, om det nu ska vara så viktigt just de dagarna?

Bo Westberg-Gren

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons