Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboende i Resele-Ed bör avgöras före valet

Annons
Äldreboende i Resele-Ed bör avgöras före valet

Pressad har Stig Rosberg (s) i Sollefteå ändrat inställning till behoven av särskilda boenden för äldre. Nu har verkligheten klarnat och risken för ett haveri i valrörelsen blivit uppenbar. I ett svar på öppet brev säger han att frågan om ett äldreboende i Myre, Resele, bör utredas. Så vill ha få undan en besvärlig fråga ur valrörelsen.

Nej, frågan bör avgöras före valet. Rätt till "eget val" inom äldreomsorgen ska införas och kan öppna vägen för de planer som finns i Resele-Ed. Då är det de äldres egna val som ska styra var äldreboenden ska finnas, till exempel i Resele-Ed.

Om kommunen utformar kvalitetskrav på verksamheten och förklarar att man betalar för vården till byalaget eller de som vill driva ett äldreboende i Resele-Ed, kan man komma igång utan krångel med upphandling. Prövning av biståndet ska givetvis skötas av kommunen enligt socialtjänstlagen medan driften kan handhas av andra. Det fungerar bra på Rådomsgården i Helgum och kan göra det i Resele-Ed också. Att som Rosberg vill, utreda och förhala ett beslut, är bara taktik. Behov av kvalificerad vård finns, inte minst gruppboenden för dementa. Med tanke på de många äldre som bor i Resele-Ed och inom rimligt avstånd därifrån, måste ett boende kunna bli verklighet!

Sverker Ågren (kd)

Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons