Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldreboende i Bredbyn

Annons

Vid senaste kommunfullmäktigesammanträdet föreslog centern att stryka skrivningen om att 30+30 platser skulle tas bort inom äldreboendet de närmaste åren. Detta för att ge tillfälle till en allmän debatt om den nya inriktning som innebär att institutionsvård i högre grad ersätts med hemtjänst inom äldreomsorgen. Vi menade att ett sådant beslut i kf skulle kunna upplevas vara så styrande att en debatt blev meningslös. Från socialdemokratiskt håll (läs Lars-Olov Olsson och Lena Näslund) blev vi då anklagade för populism och för att gå emot våra representanter i socialnämnden. Lägg märke till att vi inte yrkade på att besparingen skulle utgå.

Beträffande populism kan vi leva med den anklagelsen om anledningen är att vi vill få igång en diskussion bland allmänheten om en av våra viktigaste och svåraste framtidsfrågor.
Vad det gäller våra ledamöter i socialnämnden har vi självklart fullt förtroende för dessa. Det allvarliga var dock att Lena Näslund på sittande KF-sammanträde påstod saker som i efterhand visat sig vara felaktiga. Stig Nygren (c) skulle nämligen enligt henne ha gått med på neddragningar av 45 platser i Bredbyn. Detta är inte sant och bör naturligtvis dementeras av henne omedelbart.
Från Lars Olov Olsson blev vi dessutom anklagade att inte tänka på personalen när vi var fundersamma på att lägga ned 45 äldre platser i Bredbyn. Jag håller dock med Gideås socialdemokrater i deras uppfattning att hemtjänsten inte heller är särskilt bra för arbetsmiljön.

LARS OLSSON
GRUPPLEDARE KF ( C )

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons