Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vindkraften ger bara enstaka jobb – ni förstör omgivningarna med industrier

■ Läs också "Varför ska vi ha så mycket vindkraft i Sollefteå – utsikten av industri får mig att spy" & "Sätt upp vindkraften i södra Sverige istället för i Sollefteå kommun".

Håller med ”hata vindkraft” och koffe. Vi tar ett exempel.

Jag brukar ta mig en tur till Vällingsjö urskogs naturreservat för att uppskatta den gamla skogen och naturen. Men när jag kommer vara där i framtiden kommer jag att få se utsikten av vindkraft.

Okej, nu tittar jag söderut och ser Hästkullens park, vänder ryggen mot och tittar norrut, kommer förmodligen se vindkraft mot Kramfors och Sollefteå som Kabeko planerat. Vad är detta? Förstöra omgivningen med industrier. Jag fattar inte hur ni politiker tänker?! Förklara för mig, vad får vi för dessa snurror? Tänk nu långsiktigt på era svar! Att genera enstaka jobb är inte acceptabelt mot att ni inte får tillräckligt med intäkter för att locka människor till byar, behålla skolor, laga era förbenade potthål på era gator, behålla sjukvård och så vidare, ska jag fortsätta?

Jag blir ledsen och förbannad, mina tankar om er är... ja, de ska vi inte ta upp.

Lyssna mer på byborna. Varför bygger ni inte på Hallstaberget eller Södra berget i Sundsvall med omnejd? Det blåser likaväl hos er, eller varför inte på era kontor? Tycker det verka blåsa hos er titt som tätt.

Christer H

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel