Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi vill inte bli nerlusade med vindkraftsparker på varje höjd – behåll det kommunala vetot

Hör och läser att Miljöpartiet och jag antar även regeringen är på väg att ta bort det kommunala vetot för att eventuellt motsätta sig att det byggs vindkraftsparker inom kommuner. Det luktar diktatur och maktfullkomlighet från i första hand Miljöpartiet, med dess “Stockholmshorisont” för de flesta miljöpartister lär bo på Södermalm.

Ökad elkraftsproduktion bör ske i södra delarna av landet med vindkraft och solenergiparker. Kraftledningarna från norr är redan fullmatade med el på väg söderut. Vi som bor i de glesare delarna i Sverige vill gärna bo kvar, arbeta och bidra till Sveriges välstånd men inte bli nedlusade med vindkraftsparker på varenda höjd.

Vår natur har bidragit till stor vattenkraftsproduktion. I Sollefteå kommun produceras 16 procent av all vattenkraftsproducerad el i Sverige.

Det är skrämmande om inte våra kommuner ska kunna säga nej till mer vindkraftsparker. Jag tycker att det kommunala veto måste finnas kvar, annars verkar vi ha fått en diktatur i Sverige.

Demokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel