Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi vill ha en till idrottshall i Härnösand – det skulle göra att barn mår bättre

Vi i 8A på Hedda Wisingskolan vill ha en till idrottshall i Härnösand. Den ska vara lika stor som Öbacka och innehålla två stora inomhusplaner.

Detta kommer att underlätta både för olika cuper som hålls i olika sporter, det kommer även underlätta i skolundervisningen för med hjälp av en närmre idrottshall till skolan så kommer det behövas mindre tid att gå och därför minska skoldagarna som därmed förhindrar att elever blir trötta och tappar fokus under långa skoldagar. Detta kommer att göra att barn mår bättre och får ha kul i sin vardag genom att utföra olika fritidsaktiviteter som till exempel handboll eller innebandy.

Vi har för få idrottshallar vilket gör att vissa föreningar får ha sin träning väldigt sent på kvällen vilket gör att de inte får den sömn de behöver och inte orkar med skolan på grund av sömnbrist. Detta kommer också att skapa jobb eftersom hallarna behöver skötas om.

Detta bygge kommer självklart att bli dyrt, men pengarna kommer att komma tillbaka senare genom att olika föreningar hyr och använder hallen. Hallen kommer att finansieras av kommunens pengar och olika sponsorer som olika föreningar och klubbar.

Det positiva med att bygga en idrottshall är såklart att barnen får röra på sig och att ha kul så att de inte sitter hemma och trycker i sig godis och chips som aldrig förr. Det finns också chans att det blir mer cuper och sådant när vi har en till idrottshall det skulle många idrottare uppskatta.

Elever på Hedda Wisingskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel