Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi välkomnar att (L) och (C) vill vara med på riktigt i kampen för miljön

Annons

Vi välkomnar att Centerpartiet och Liberalerna i Härnösand nu äntligen visat engagemang för miljön, då de lagt förslag för plastminskning respektive biologisk mångfald. Ännu bättre vore om de till nästa gång tar reda på om deras idéer redan är verklighet, innan de lägger motioner.

Vi har idag cirka 9 000 kvadratmeter ängsmark som slås i kommunen och cirka 90 000 kvadratmeter naturmark som slås efter blomning. Vi har holkar och hotell för insekter, fåglar och fladdermöss, men har redan nu i den nya upphandlingen för parkentreprenad höjt ribban för att främja biologisk mångfald ytterligare. Dessutom satsar vi 800 000 kronor i budgeten för 2020 för att förbättra miljön längs Gerestabäcken. Vi är högt rankade bland Sveriges ekokommuner och reducerar plast på många håll i våra verksamheter.

Med det sagt har även vi mycket kvar att göra. Till exempel öka andelen skyddad natur, miljöanpassa maten mer och se till att kretsloppen fungerar.

Om Liberalerna och Centern på riktigt vill värna vår miljö nu välkomnar vi dem i kampen!

Knapp Britta Thyr, gruppledare för Miljöpartiet de gröna i Härnösand

Johan Sundqvist, majoritetsföreträdare för Miljöpartiet de gröna i Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel