Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vi gamla är värda ett modernt äldreboende – bygg nytt på Torsvik

Under coronans härjningar under den senaste tiden har verkligen äldrevårdens eftersatta och undermåliga förhållanden engagerat diskuterats både i landet och i Härnösand. Och nu skall det minsann tas krafttag för att komma tillrätta med detta.

Därför var det glädjande att i TÅ för en tid sedan kunna läsa att kommunen i det närmaste hade en färdig plan för hur äldreboendet i Härnösand lokalmässigt skulle förbättras.

Och några dagar senare redovisade kommunstyrelsens ordförande i tidningen planen. Men det var inte mycket till plan. Den gick i stort sett ut på att Ugglans äldreboende tydligen för åratal framåt skall vara det nav, som äldreboendet i kommunen skall kretsa kring.

Ugglan är ett boende som för många år sedan tillkom genom bygga om ett befintligt flerbostadshus. Detta boende fungerade dåligt redan från början och ogillades av både brukare (otrivsamt) och personal (tungarbetat).

Så småningom beslöts att man skulle avveckla verksamheten och sälja fastigheten som Ugglan ligger i. Då borde det väl ha varit naturligt att i förväg göra upp en plan över vart man skulle flytta personerna som fanns i boendet.

Men det gjordes inte och därför fick man, direkt efter försäljningen, börja med att förhandla med köparen om att hyra lokalerna som man just sålt. Och det skall man, enligt tidningsreportaget, fortsätta med i åratal.

Nä, tänk om och ge oss gamla i kommunen ett nytt, modernt, trivsamt och för personalen lättskött boende. Det är vi värda.

Och för detta finns ju en enkel lösning. Bygg på Torsvik. Som ni vet finns det en aktör som är intresserad av att bygga ett äldreboende på Torsvik och som också äger en tomt med gällande byggrätt för en sådan anläggning där. Bygget kan alltså komma igång snabbt.

Företaget är berett att bygga och hyra ut lokalerna till kommunen eller om så önskas i stället enligt avtal med kommunen driva verksamheten.

Evert och Gun-Inger Ljungström

(oroliga 80-plussare)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel