Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem har gjort regionens sparpaketet i Sollefteå egentligen – det är svårt att få ihop det

Artikel 7 av 11
Stora besparingar på Sollefteå sjukhus
Visa alla artiklar

Det är många turer kring de besparingar som ska göras i vården. Så det är inte underligt att det väcker både känslor och frågor. Det blir lite konstigt att det från regionledningshåll säger att det är verksamheterna som lagt fram förslagen. Exempelvis 10 vårdplatser i Sollefteå. Någon dag senare säger ansvarig på plats i Sollefteå att 7 platser av dessa redan är borta. Hur rimmar detta? Vän av ordning säger givetvis att det har med budget att göra och att det delas ut pengar efter antal vårdplatser bland annat. Men då kommer ju nästa fundering.

Verksamheten har fått pengar för 7 platser som inte finns, så det betyder ju att det är annat än 7 platser som ska bort. Vad det är framgår ju inte. En annan tanke som dyker upp när det kommer till IVA platser. Hur stämmer det med en likvärdig vård i hela länet?

På det trevliga sidan blir det en ökning av kirurgi. Även om det är så kallad dagkirurgi kan det ju bli komplikationer. Kan det behövas IVA platser då?

Vi får även reda på att mortaliteten på IVA är ovanligt hög. Är detta ett skäl till att ta bort platser? Finns då inte problemet kvar, eller? Eller har man bara konstaterat att det är så, utan att utforska varför och löser problemet på så vis?

Så funderingen som kommer är ju vem som egentligen gjort förslagen. På vilket våningsplan är det gjort? Direktionsvåningen? Den slutliga tanken som kommer, blir hur ska det sparas när samma verksamheter har gett oss bland den dyraste vården i landet och med en tillgänglighet som ligger i botten. Lite svår att få ihop det, blir det.

Liberaler i Sollefteå

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel