Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Vem är det egentligen som bestämmer över utvecklingen i Härnösand?

Hur planeras utvecklingen av Härnösand? Är det S, MP eller tjänstemännen som styr utan att låta innevånarna vara med? Ett exempel är rykten om att Nybrogatan skall byggas om med bredare trottoarer och smalare körfält samt att en trädplantering skall anläggas i mitten. Har det tagits kontakt med de företag som utför snöröjningen vintertid? Vad tycker de?

Bredare trottoarer  brukar medföra att de vill att fler cyklister (ofta miljöpartister) skall samsas med fotgängarna. Det är tillräckligt med farliga situationer där cyklister kommer dånande i hög fart bland äldre fotgängare. Sådana exempel syns ofta på Vangstagatan och Frideborgsgatan. Finns det någon offentlig kostnadsberäkning?

Har ni tänkt på att om Nybron och gatan byggs om så måste all trafik under kanske två års tid ledas om till Brunnshusleden. Där pågår om det vill sig illa ett hotellbygge med kranar, pålnings- och grävmaskiner och baracker.

Hur skall det lösas utan att även Östanbäcken skadas? Var skall besökande till Badhuset parkera? Vad blir kvar av kanalen och det fina promenadstråket där utefter? Bygg istället hotellet i lilla parken vid Hamnkrogen. Där är läget bättre med närhet till järnväg och E4. Snart börjar valrörelsen. Vad tycker partierna?

Ove

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel