Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför stödja Junsele djurpark – fler företag behöver stödköp från Sollefteå kommun

Staten har senaste tiden presenterat ett antal så kallade räddningspaket för olika typer av verksamheter. Sollefteå kommun väljer därutöver att stödja ett företag med inköp av inträdesbiljetter till djurparken i Junsele. Enligt uppgift köper kommunen 2.500 biljetter för totalt 400.000 kronor och sedan skänka bort till ett antal personer.

Förutom att stödja det enskilda företaget motiveras åtgärden med att alla byns företagare gynnas till följd av ökad försäljning. Hur många djurparksbesökare som fikat på djurparken tar en fika på Brödboden innan de åker hem? Hur många går in på Gretas välkända affär och köper ett klädesplagg innan de åker hem? Inte många affärsidkare får några besök från djurparksbesökare. Men det är ju bra för djurparken som även får sälja mat, fika och kioskvaror.

Det finns många småföretagare med inriktning på besökare som skulle välkomna en liknande gest från kommunen. Ja, varför inte köpa ett par hundra skjortor från Gretas och skänka bort? Det finns många småföretagare som skulle behöva stödköp. Analysförmågan kanske inte är så väl utvecklad eller finns något informellt samband mellan Västra initiativet och djurparken?

Undrande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel