Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför skydda 70-plussarna som inte vill bli skyddade – låt dem härja fritt istället

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Varje dag påtalas det hur viktigt det är att skydda dom äldre från covid-19.

Självfallet ska vi skydda dessa som är utsatta och sköra, men ni andra 70+, varför ska vi lägga resurser på en generation som uppenbarligen inte alls vill bli skyddad? Varje dag möter vi er i butiker, ibland flera gånger om dagen.

Vi påtalar ofta hur viktigt det är att planera sin handling, använd hjälp, eller handla online om möjligheten finns, men det verkar inte gälla er?

Under denna pandemi verkar livsmedelsbutikerna blivit er nya samlingspunkt, där det gärna ska stås och samtala med bekanta en stund utan hänsyn till någon annan.

När ni möter oss anställda i butiken, och ser att vi medveten tar avstånd ifrån er, eller går en omväg, är det inte av respekt för er, utan för att skydda oss själva ifrån er. Med detta beteende är ni själva en stor bidragande orsak till att smittspridningen ökar i vårat län.

Eller varför inte skydda den yngre generationen istället så kan vi släppa er loss att härja fritt i samhället!

Trötter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel