Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför skjuter Ö-viks kommun mot sin egen landsbygd?

Annons

Nu laddar de om igen. Nu vill man sikta norrut mot Hemling, Björna samt Trehörningsjö. Och har nu även fått förstärkning av regionen.

För några år sedan var det Mogårn och Sidensjögården. Beträffande Mogårn och ett till bredden fullt församlingshem i februari 2016, fick vi från kommunens tjänstemän höra hur omöjlig Mogårn var som äldreboende, att driva för kommunen. Att bli matade med påståenden som att bland annat takvalvet på Mogårn är undermåligt, dålig miljö med mera, visade sig vara helt felaktigt och snudd på medveten förvrängning. Ni, som kommunen har kornet på nu, var kritisk och ifrågasätt den info ni matas med.

Nu är tiden inne att vi på landsbygden icke finner oss systematiskt vara kommunens räddningsplanka, för att kunna satsa i centrum! Nerdragningar som drabbar oss som vill bo, leva och dö på landsbygden. Devisen ”land och stad i balans” likar mera en obalans. I media vill ni i S-ledningen stoltsera över kommunens förträfflighet ”land och stad i balans”. Som vi på landsbygden inte ställer oss bakom.

Bildtidningen ÖA:s journalister kanske ska gräva mera och tydliggöra för oss på landsbygden, istället för att uppfattas som gräva på ytan, ja ibland lätt stryka kommunen medhårs. Vi på landsbygden upplever ofta att media ger en negativ bild av landsbygden.

Nu är det dags att vi på landsbygden går samman till en manifestation. Ta på oss gula västar och invadera stan. Marscherar gata upp och ner. Ropa så det ekar mellan husen ”låt landsbygden leva”. Som avslutning går vi till kommunkontoret och slår näven i Nyléns skrivbord och med orden ”nu får det vara slut på nedläggningar, indragningar och fragmentering av landsbygden”. Kan man i Frankrike så …

Överger inte min landsbygd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel