Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför satsa kommunpengar på åtgärder som främjar djurplågeri?

Annons

Många glesbygdskommuner satsar skattepengar för att främja djurplågeri i form av så kallat sportfiske där fisken fångas med krokar som har hullingar. Fisken fotograferas och sedan kastas den tillbaka i vattnet med skador.

Detta förfarande är förbjudet i lag i Tyskland och Schweiz. Endast fisk som tas upp som föda får fångas som huvudregel. Detta av etiska skäl. Fisken känner också smärta. I Ryssland får fisk fångas för rent nöje och kastas tillbaka men då får inte krokarna ha ordinära hullingar då de skadar fisken. I Sverige får krokar med hullingar användas vilket skadar fisken extra mycket.

Varför ska kommunen göra dyra åtgärder i våra åar och älvar som främjar djurplågeri? Så kallade sportfiskare kommer i sina stadsjeepar och övernattar med bonuspoäng på hotellen i stan. Sedan kör de ut till våra älvar och leker med fisken. Till noll nytta för glesbygden. På sin höjd köper de en pizza ute i byarna. Kommunpengar rakt ner i sjön. Samtidigt underhålls inte våra skolor.

Djurvän

Läs också: [+]

Fiskesatsningen i Moälven ger resultat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel