Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför satsa kommunpengar på åtgärder som främjar djurplågeri?

Många glesbygdskommuner satsar skattepengar för att främja djurplågeri i form av så kallat sportfiske där fisken fångas med krokar som har hullingar. Fisken fotograferas och sedan kastas den tillbaka i vattnet med skador.

Detta förfarande är förbjudet i lag i Tyskland och Schweiz. Endast fisk som tas upp som föda får fångas som huvudregel. Detta av etiska skäl. Fisken känner också smärta. I Ryssland får fisk fångas för rent nöje och kastas tillbaka men då får inte krokarna ha ordinära hullingar då de skadar fisken. I Sverige får krokar med hullingar användas vilket skadar fisken extra mycket.

Varför ska kommunen göra dyra åtgärder i våra åar och älvar som främjar djurplågeri? Så kallade sportfiskare kommer i sina stadsjeepar och övernattar med bonuspoäng på hotellen i stan. Sedan kör de ut till våra älvar och leker med fisken. Till noll nytta för glesbygden. På sin höjd köper de en pizza ute i byarna. Kommunpengar rakt ner i sjön. Samtidigt underhålls inte våra skolor.

Djurvän

Läs också: [+]

Fiskesatsningen i Moälven ger resultat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel