Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför nämns inte vår egen kommun som exempel på slöseri?

Annons

I ÖA kunde vi den 10/10 2019 på ledarsidan ta del av exempel på slöseri inom den kommunala sektorn i olika delar av landet.

Det hade naturligtvis varit klädsamt om man i sammanhanget hade uppmärksammat och beskrivit det skandalösa slöseri av kommunala medel som ägt rum i vår egen kommun och inte bara pekat finger mot andra kommuner. Man måste ha drabbats av minnesförlust, antingen omedveten sådan eller mera troligt medveten sådan, för att inte komma ihåg att vår egen kommun i den riksbekanta "Sekab-skandalen" försnillat osannolika 600 miljoner av kommunala medel. Vidare skall noteras att dessa vansinnessatsningar ägde rum i Tanzania, Mozambique, Togo, Ungern och Polen det vill säga långt utanför den kommunala gränsen. Med hänsyn till detta framstår det slöseri som lyfts fram i nämnda ledare närmast som en "pink i havet" jämfört med slöseriet i vår egen kommun.

Det är fullständigt obegripligt att en ortstidning i en artikel som avhandlar kommunalt slöseri med skattemedel inte nämner det slöseri på 600 miljoner som ägt rum i vår egen kommunala verksamhet.

Påminnaren

Svar direkt

Artikeln i fråga var en byråledare från Liberala Nyhetsbyrån som gjorde ett nationell svep. På ledarplats har dock ÖA vid återkommande tillfällen kommenterat Sekab-skandalen. Detta är ett väl bekant ämne för ledarsidans läsare.

Tomas Izaias Englund, politisk redaktör (lib.) för Örnsköldsviks Allehanda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel