Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför inte försöka ordna fotboll på Skyttis ändå?

När jag läste insändaren den 14 juni om fotboll på Skyttis tänkte jag helt spontant: ”Ja, varför försöker inte kommunen ordna tider för fri fotboll på Skyttis i sommar?”

Vi matas hela tiden med information om den speciella tid vi lever i nu på grund av coronaviruset. En av konsekvenserna är att de allra flesta kommer att vara hemma i sommar. Jag bor på Sörliden och vet att många familjer här brukar resa bort under sommaren för att besöka släkt, men i år blir de flesta hemma. Det betyder alltså att många ungdomar kommer att ha ledig tid utan något att fylla den med.

Regeringens extrapengar till sommarlovsaktiviteter i föreningar upphörde dessutom i år så utbudet för ungdomarna särskilt under juli månad är inte stort. Jag är väl medveten om alla de argument som man bemötte insändaren med, men jag undrar ändå: Skulle man inte kunna tänka sig att satsa litet extra i sommar och ha viss bemannad tid på Skyttis för att undvika skadegörelse och på det sättet visa god vilja att möta ungdomarnas önskemål. Jag gissar att de ändå kommer att samlas på Skyttis.

Monica Sundin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel