Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Varför ingriper inte polisen mot ljudvolymen från Stationsplan i Ö-vik?

Under sommaren har Stationsplan i Ö-vik blivit ett nattligt tillhåll för unga bilentusiaster med kraftfulla ljudutrustningar som håller en stor del av de boende i bostadsområdena ovanför Burger King och OKQ8 vakna långt in på småtimmarna. Natten mellan lördag och söndag förra helgen var det omöjligt att sova trots stängda treglasfönster fram till kl 4 på morgonen. Förmodligen finns det ett antal boende i detta område som arbetar inom vården, handeln och andra branscher med söndagstjänstgöring som är i stort behov av att kunna sova på natten... Varför ingriper inte polisen mot detta okynne att spela musik med maximal volym utomhus i närheten av stora bostadsområden en stor del av natten? Jag gissar att musiken till och med går att höra ända fram till polisstationen, men ändå tycks inget ske för att få stopp på det! Förväntar mig att polisledningen gör ett uttalande i ämnet, och omgående gör något åt problemet!

Sömnlös

SVAR DIREKT:

Polisen i Örnsköldsvik känner till problemet som insändaren påtalar och vi har gjort ett flertal ingripanden för att förhindra uppkomsten av ordningsstörningar. Vi har avisat personer från aktuell plats och vid ett specifikt fall har vi startat en förundersökning där vi beslagtog en personbil, med anledning av att hög musik spelades.

Men trots att vi har lagt ned ganska många resurstimmar på aktuellt problem så har vi ännu inte nått en lösning på problemet. Vi fortsätter givetvis att arbeta med problembilden, genom flera olika åtgärder.

Jag vill passa på att uppmana er som har någon i er närhet som brukar befinna sig på aktuell plats och spela hög musik långt in på natten. Ta det där samtalet för att förmå personen att tänka ett varv till, och få personen att förstå hur mycket det stör andra människor.

Dick Danielsson, polischef Örnsköldsvik

■■ Diskutera insändaren på Facebook här

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel